L'AMETLA DE PALLA
CENTRE D'EDUCACIÓ AMBIENTALContacta amb nosaltres i reserva la vostra visita al centre

RUTA històrica - artística

Vine a descobrir un patrimoni cultural i artístic únic. A Carrícola trobareu un itinerari didàctic on confluiran de forma divertida la història i les llegendes més sorprenents. Una ruta temàtica, ambientada amb jocs, activitats i animacions, que ens permetran convertir-mos en personatges històrics durant un dia.

Nivells: 1r-2n 3r-4t 5é-6é Primària i ESO

 
ITINERARI d'educació ambiental
 

Un itinerari didàctic on experimentarem de primera mà els valors i conceptes relacionats amb la sostenibilitat i la conservació del medi natural.Si t’agrada la natura no dubtes en vindre a conèixer l’entorn de l’Ametla de Palla, un espai natural on, mitjançant activitats lúdiques, podràs gaudir de la biodiversitat de l’entorn.
 

Nivells1r-2n 3r-4t 5é-6é Primària, ESO i Batxilerat


RUTA pel paratge natural 

l'Ombria del benicadell

Si eres atrevit i vols viure una experiència única pel Benicadell et convidem a participar de les activitats que et faran sentir com un autèntic aventurer. Aprendrem a orientar-nos tot explorant l’entorn i descobrint els secrets i els racons que ens amaga la muntanya.


Nivells: 1r-2n 3r-4t 5é-6é Primària, ESO i BatxileratACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

  • Visita al cim i neveres de gel del Benicadell
  • Eixida a les Arcades
  • Hort ecològic
  • Observació d’aus
  • Itinerari etnobotànic i plantes aromàtiques
  • Literatura i naturahttp://www.lametladepalla.com/


UNA BIOCONSTRUCCIÓ

Bona part dels cursos que realitza EINES es desenvolupen a les instal·lacions de l’Ametla de Palla de Carrícola. Un edifici bioclimàtic, que té com a finalitat servir per a obrir nous camins i consciències cap a la sostenibilitat. Una construcció singular, que va ser alçada gràcies al treball d’una quarantena de voluntaris de la CEVA, que durant un any van posar els seus esforços i il·lusions en la construcció d’una casa comuna, que a priori pareixia utòpica.

La forma de l'edifici és la d'una ametla, en homenatge als vells ametlers que ocupaven els terrenys abans de l’arribada de la gent de la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA). La segona part del nom triat per a este edifici fa referència a un element arquitectònic inusual, que integra l’estructura d’este edifici: la palla.

A l’Ametla de Palla s’han integrat les tècniques constructives tradicionals i respectuoses amb l'entorn, amb les més innovadores. Les parets en són l'exemple. La cara nord és una paret de la solidesa dels nostres avantpassats, una paret de pedra, pedra recuperada d'una vella transformació agrícola i per tant, pedra neta que no prové de cap pedrera de dubtosa legalitat. La completa uns metres de tàpia, tècnica que hem recuperat, utilitzada ja pels romans i que ha servit per a edificar nombrosos castells i torres de vigília de l'edat mitjana com la de Carrícola, que divisem des de l'Ametla i què encara hui esguiten les nostres serres i ens delecten amb les seues siluetes.

A l’altra banda una paret feta de bales de palla d'arròs provinents de l'Albufera. Una vegada separat el gra, la palla no apta per a consum animal és cremada ocasionant amb els fums problemes ambientals a la pròpia ciutat de València. Amb esta original forma de construcció hem donat un nou ús a un recurs natural destinat a ser residu problemàtic. Una vegada col·locades i ben premsades les bales, es forren d'argila. Es tracta d'una forma de construir lleugera, ràpida, molt sostenible, i que obri una porta cap a l'experimentació, la reutilització d'un recurs i la investigació de noves formes de construcció.

L'estructura que sosté tot l'edifici és de fusta que prové d'explotacions controlades i europees. El sostre és vegetal, és a dir, que les teules no són les protagonistes, sinó la terra i les plantes que volen  créixer, i així aconseguir una millor integració en el paisatge. Per a fer possible l’Ametla de Palla, el projecte comptà i compta amb l'entusiasme i la total predisposició de les autoritats municipals de Carrícola, que consideraren aquest plantejament en total consonància amb el model de poble que volen promoure.
VISITES DE GRUPS

L’Ametla de Palla té la voluntat de ser un espai on ensenyar-nos, tant als grans com als xicotets, a veure, a sentir, a voler, i a crèixer. Reflexions, jocs, tallers, xerrades o cursos ens proposaran aprenentages diversos.  I tot això, baix l’esguard del nostre emblemàtic Benicadell, intentant formar part equilibrada del paisatge.

Si vols vindre contacta amb nosaltres: einesperacreixer@gmail.com